Asbest verwijderen?

Leien dakAls je asbest op je dak hebt of in je huis dan wil je natuurlijk dat graag verwijderen. Het is belangrijk om dit op de juiste manier te laten doen. Er gelden immers strenge wetten om de sanering op een verantwoorde manier te doen.

Wat kost asbest verwijderen?

Natuurlijk moet het asbest verwijderen goed gebeuren. Het is echter ook belangrijk om de kosten van het verwijderen te kennen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een goed bedrijf te vinden om het asbest te saneren. Je kunt gebruik maken van onze offerte service om meerdere offertes in één keer op te vragen. Natuurlijk is het ook nog mogelijk om te zien of er nog vrienden of familieleden zijn welke een asbestbedrijf kennen. Let bij het selecteren van een specialist niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit, de certificaten en de garanties van het bedrijf.

Asbest saneren: binnen

Asbest kan op vele verschillende plaatsen voorkomen in een woning of pand. We kunnen hierbij onderscheid maken in asbest dat binnen en asbest dat buiten een bouwwerk voorkomt. Het is goed om te weten of asbest ook een gevaar vormt voor je gezondheid. Als dit het geval is dan zal je direct actie moeten ondernemen om het asbest te gaan saneren. Het binnen saneren is een klus welke je zelf kunt doen (tot 35 m3). Ook is het mogelijk om ervoor te kiezen om het door een bedrijf weg te laten halen. Graag bespreken we de opties met je.

– Zelf saneren

Herstellen muurHet is goed om de mogelijkheden te bekijken van asbestsanering. Als je het zelf gaat doen dan is het belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen en moet je hierbij weten hoe je jouw longen kan beschermen tegen stofdeeltjes. Zorg voor een goede bescherming om geen asbeststof in te ademen. Draag ook beschermende kleren en handschoenen. Als je het zelf gaat doen zal je altijd de kosten van een asbestinventarisatie betalen; je wilt immers weten of er überhaupt asbest in jouw bouwwerk aanwezig is.

– Laten saneren

Een slimme zet is om een asbestbedrijf in te schakelen om het asbestmateriaal op een professionele manier te laten verwijderen. Het is goed om de mogelijkheden te bekijken en je te laten adviseren door meerdere specialisten. Op die manier is het mogelijk om niet alleen een beeld van de kosten te krijgen, maar ook hoe een specialist te werk gaat.

Asbest saneren: buiten

Asbest kan ook buiten voorkomen. Met buiten bedoelen we de buitenkant van een woning of het dak van een schuur. Op een schuur zien we nog steeds vaak golfplaten van asbest. Die platen zijn op zich niet schadelijk zolang ze niet beschadigd zijn, maar de stofdeeltjes wel als ze eenmaal vrijkomen. Een omvallende boom of een andere manier van schade kan ervoor zorgen dat de golfplaten breken en er stofdeeltjes vrijkomen. En wat te denken van een sterke storm. Deze kunnen vervolgens in onze longen terecht komen en zorgen voor gezondheidsproblemen. Kijk wat er mogelijk is om dit te voorkomen.

– Asbest buiten saneren

Door offertes op te vragen bij meerdere asbestspecialisten is het mogelijk om te voorkomen dat je ook last krijgt van de consequenties. Nog steeds sterven er jaarlijks honderdduizend mensen aan de gevolgen van asbest. Een asbest specialist kan je helpen om het asbest op de juiste manier te verwijderen. Je hebt zelf nergens omkijken naar en je weet ook dat de klus op de juiste manier geklaard wordt.


Meerdere asbestbedrijven vergelijken?

Het is raadzaam om in contact te komen met meerdere asbestbedrijven om een beeld te krijgen van wat er moet gebeuren en wat de kosten zijn. Dat kan met onze offerte service. Gratis en vrijblijvend.